Minä

Sivun keppihevosten takana olen minä, Nea. Olen 24-vuotias seinäjokelaissyntyinen, nykyisin helsinkiläinen yliopisto-opiskelija, joka on viihtynyt jo yli 14-vuotta keppihevosten parissa.

Keppihevosharrastukseni alkoi vuonna 2007-ollessani 10-vuotias. Tuolloin perustin yhdessä ystävien kanssa keppihevostallin nimeltä Kuunvarjo. Muistan ensimmäiset kesät, jotka kuluivat aamusta iltaan ratsastaen ja hoitaen äidin sukkahousuista tehdyillä keppihevosilla. Lempparihommaani oli ehdottomasti unelmatallin luominen mieluisaa hevoslaumaa kooten ja varastoa talliksi sisustaen. Tallin pitäminen ja ratsastaminen jäi iän myötä kuvioista pois, mutta rakkaus ihanaan yhteisöön ja käsityöintoiluun jäi.

Nykyisin harrastukseni on myös työni, sillä keppihevosten myötä minusta on tullut yrittäjä. Luovuus liittyy myös olennaisesti tulevaan ammattiini, sillä opiskelen Aalto-yliopistossa maisema-arkkitehdiksi. Luennot kuluvat ommellen ja askartelen keppihevosia myös vapaa-ajallani.

Olen saanut vuosien varrella paljon kavereita keppihevosyhteisöstä ja tykkäänkin yleisesti olla mukana keppariyhteisön toiminnassa. Olen ollut kaksi vuotta mukana Keppihevosten suomenmestaruuskilpailujen järjestelyssä pääjärjestäjänä.

Tässä vielä muutama artikkeli minuun ja keppihevosiin liittyen.

https://www.seinajoensanomat.fi/artikkeli/673334-keppihevosia-ei-ole-aiemmin-nain-isosti-seinajoella-nahty-sm-kisat-tulossa

https://www.epari.fi/uutiset/online-uutiset/keppihevosharrastus-ei-ole-lastenleikkia-seinajoella-hypitaan-lauantaina-yli-metrin-korkuisia-esteita-1.2991981

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0a1ca5a8-436d-4c8b-b045-3d443b469b3e

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7055601a-e283-4fc7-98e9-295f27a97ff3