Tilaaminen


Infoa

Keppihevosia näpertelee Nea – 26-vuotias käsityöharrastaja ja maisema-arkkitehti. Olen tehnyt keppihevosia vuodesta 2007 ja myynyt satoja. Keppihevosia teen toiminimellä Nea Kuusisto (y-tunnus 3088249-7).

Keppihevoset ovat alati kasvava harrastus, jossa kaikki tehdään mahdollisimman realistiseksi – myös itse keppihevoset. Käsintehty keppihevonen on loistava lahjaidea ja hankinta keppihevosharrastajalle, koriste-esineeksi tai muistoksi esimerkiksi edesmenneestä hevosesta. Keppihevosiani ei ole tehty lasten leluksi, vaan hevosen säilyminen kauniina edellyttää asianmukaista käyttöä. Ideana tilaushevosissa on, että hevosen saa itse suunnitella alusta loppuun, ottamalla inspiraatiota esimerkiksi oikeista hevosista. Jokainen tekemäni keppihevonen on uniikki yksilö, joten en tee kopioita jo olemassa olevista keppihevosista.

Kuunvarjon keppihevoset ovat jokaista pistoa myöten laadukkaasti käsintehtyjä. Kooltaan hevoset ovat hiukan rodusta riippuen noin A3-paperin kokoisia, ponit hukan pienempiä kuin hevoset. Hevonen lähetetään täytettynä postipaketissa, ylellisesti silkkipaperiin käärittynä.


Hinnasto

Hevoset hinnoitellaan hintaluokkien mukaan, jotka on esitelty alapuolella. Hevoselle voi myös tilata varusteita mukaan, niiden hinnaston löydät alla olevasta Varusteet-linkistä. Hinnat koostuu materiaaleista sekä tietenkin työtunneista. Hevoset myydään täytettynä, kepin saa halutessaan mukaan valmiiksi kiinnitettynä 5€ lisähinnasta. Myös lisähinnasta jokaiselle hevoselle on mahdollista saada maalatut silmät 10€ lisähinnasta. Tummennoksia ja värityksiä teen sekä tusseilla että maalaten (jälkimmäistä vasta opettelen), molemmat siis onnistuu. Tusseissa etuna on pehmeä tuntuma, maaleissa se, että ne eivät kulu käytössä. Hevosen nouto mahdollista Helsingistä, tällöin hevosen voi maksaa myös paikan päällä käteisellä.

Valmistuneista tilaushevosista löytyy kuvia instagramista (@kuunvarjo).

Hintaluokka 1: 270€ + postitus 10€. Hintaluokkaan sisältyy yksivärinen hevonen päälle ommeltavalla merkillä, sekä yksi erikoisominaisuus. Erikoisominaisuuksia ovat upotettu merkki (yksinkertaiset sauman yli menevät merkit), laaja väritys (papurikko, kärpäskimo, tiikerinkirjava, päistärikkö) sekä pystyharja. Muutama ommeltava yksittäispilkku ja muut pienet lisäominaisuudet sallittu tässä hintaluokassa. Tummennokset, pienet väritykset esim otsassa ja herasilmät kuuluvat hintaan.

Hintaluokka 2: 290€ + postitus 10€. Tähän hintaluokkaan kuuluu hevonen kahdella erikoisominaisuudella. Erikoisominaisuuksia ovat upotettu merkki (sauman yli menevät merkit), laaja väritys (papurikko, kärpäskimo, tiikerinkirjava, päistärikkö) sekä pystyharja. Vaihtoehtoisesti myös yksinkertainen upotettu kirjavuus on sallittu tässä hintaluokassa. Väritykset, missä hevonen on värjättävä lähes kauttaaltaan, pieniä ommeltavia pilkkuja on runsaasti tai upotettava merkki on monimutkainen kuuluvat myös tähän hintaluokkaan.

Hintaluokka 3: 320€ + postitus 10€. Korkeimpaan hintaluokkaan kuuluvat työläät tilaukset, erityisesti monimutkaiset kirjavat. Tässä hintaluokassa kaikki erikoisominaisuudet on sallittu.


Myyntiehdot ja menettelyt

-Maksu suoritetaan tilisiirrolla. Kuvien saamisen jälkeen heppa tulee maksaa viikon sisällä, jonka jälkeen postitan hevosen. Vaihtoehtoisesti hevosen voi myös hakea Helsingistä, tällöin myös käteismaksu on mahdollinen.

-Täysi varmuus tilaamisesta, rahat kasassa ja huoltajalta lupa. Vanhempien on hyvä olla auttamassa myyntitapahtumassa (rahojen siirto turvallisesti tilille) kommelluksien välttämiseksi, sekä säästytään turhilta perumisilta.

-En tee kopioita olemassa olevista keppihevosista, mutta oikeita hevosia mukailen mielelläni! Mieti myös rauhassa millaisen hevosen haluat ennen tilaamista ja kysy tarvittaessa apua minulta, sillä muutokset kesken tilausprosessin eivät ole toivottavia.

-Tilaria ei ole pakko ottaa, mikäli se ei miellytä sinua, mutta ilmoitathan epäkohdista hevosessa heti kuvat saatuasi. Ostettua hevosta ei ole mahdollista palauttaa takaisin.


Tilaaminen

Tilaushevonen on mahdollista saada vain yleisten ilmoittautumisten kautta. Alla mainitut päivänmäärät ovat ainoita, jolloin hevosia voi tilata. Halukkaita tilaajia on yleensä enemmän kuin tilauspaikkoja, jonka vuoksi arvon/valitsen jonoon pääsijät. Otan kerrallaan n. 2-4 tilausta työn alle.

Seuraava ilmoittautumisajankohta on 11.5.2024.

Lue tilaussivu huolellisesti lävitse ja mieti rauhassa millaisen hevosen haluat. Sitten voit täyttää alla olevan tilauskaavakkeen ja lähettää sen sähköpostiini. Jo ilmoittautuminen on sitova, joten pidä huoli, että yllä mainitut myyntiehdot ovat sinulle selvät.

Tilauspaikan saaneille lähetän sähköpostia seuraavana päivänä. Ilmoitan samalla hevosen hinnan, arvioidun valmistumisajankohdan, sekä kysyn mahdolliset tarkentavat kysymykset liittyen tilaukseen. Tilaukset toteutan parin seuraavan kuukauden aikana. Mikäli onni ei suosi tilauspaikan suhteen, hevosia on tulossa myyntiin instagramiin (@kuunvarjo) ja sivuille.

Muista mainita tilauskaavakkeessa, jos haluat hevosen valmistuvan tiettyyn päivään mennessä. Kannattaa myös mainita, monettako kertaa pyrit minun tilausjonoon (rehellisesti!). Vastaan jokaiseen sähköpostiin, joka on tullut perille ilmoittautumispäivänä. Muulloin tulleita ilmoittautumisia en ota vastaan. Aina saa kysyä, jos on kysyttävää! 🙂


Tilauskaavake

Tilaajan nimi, osoitetiedot ja puhelinnumero:
Mahdollinen mallikuva hevosesta:
Rotu:
Hevosen ulkonäkö (väritys, harjan väri ja pituus, merkit jne):
Varusteet ja muut toiveet (esim keppi?):
Muuta: (valmistumispäivämäärä? monettako kertaa pyrit tilausjonooni? keppihevosaiheinen instagram, mikäli sinulla sellainen on?)

Tilaukset ja kysymykset: nea.kuunvarjo@gmail.com