Varusteet

Tilaushevoselle on myös mahdollista saada varusteita mukaan. Toteutan mielelläni erilaisia ideoita varusteisiin liittyen, joten esitä rohkeasti ideasi, niin voidaan suunnitella sen toteutusta! Tilauskaavakkeessa selosta mahdollisimman tarkasti, millaiset varusteet hevosellesi haluat, jotta osaan arvioida hinnan oikein.


Suitset

Varusteiden hinnat perustuvat solkien sekä erilaisten koristeluiden ja yksityiskohtien määrään. Perushintaan kuuluu soljet leuka- ja turpahihnoissa, sekä yksinkertainen koristelu otsapannassa tai turpahihnassa. Mikäli haluat suitsiin lisää solkia (esimerkiksi ohjiin ja poskihihnoihin) tai esimerkiksi erikoiskuolaimia, pehmusteita, toppauksia, tikkauksia tai muita koristeita, ne nostattavat suitsien hintaa riippuen työmäärästä ja materiaaleista.

Turpahihnattomat suitset – alkaen 15€
Turpahihnalliset (myös kaksois- ja remonttiturpikset) – alkaen 20€
Meksikolaiset suitset – alkaen 25€
Hackamoret – alkaen 25€
Kankisuitset – alkaen 35€
Matkaratsastussuitset – alkaen 40€
Miklemit – alkaen 40€
Muotoiltu monirivinen strassiotsapanta – alkaen +10€
Erikoiskuolaimet – alkaen +5€

Toteutan myös monia muita eri suitsimalleja, kysy hinta-arvioita, mikäli et löydä sitä listasta! Lisäsoljet, tutit ym myös mahdollisia ja nostavat suitsien hintaa.


Riimut

Riimun hintaan kuuluu avainrenkaitten lisäksi kaksi solkea sekä yksi lukko. Näytteyriimu on keveämpi versio normaalista riimusta. Riimut voidaan valmistaa esimerkiksi nylonnauhasta, tekonahasta ja fleecestä yhdistelemällä. Riimujen hinta voi olla hiukan perushintaa korkeampi, jos riimuissa on paljon työtä vaativia erikoisuuksia.

Riimu – alkaen 20€
Näyttelyriimu – alkaen 10€
Riimunnaru – alkaen 5€


Rintaremmit, apuohjat ja muut varusteet

Perusmartingaalin (ensimmäinen kuva) hinta sisältää soljet ohjissa, ohjastopparit sekä soljet rintaremmissä ja keppiin kiinnittyvässä osassa. Martingaaleja on valtavasti eri malleja, joten kerro ihmeessä, jos haluat jotain tavallisesta poikkeavaa! Työmäärä sekä esimerkiksi metalliosien määrä nostaa hintaa.

Rintaremmi – alkaen 10€
Martingaali – alkaen 20€

Muut varusteet kuten ajovarusteet, loimet, kärpäsotsapannat jne ovat myös mahdollisia! Kerro mitä haluat, niin annan hinta-arvioin varusteelle.


Materiaalit

Tekonahka – musta, valkoinen ja tummanruskea
Aito nahka – suitsiin riittää eri ruskean sävyjä, myös paljon muita värejä esim. riimuihin.
Nylon-nauhat – musta, valkoinen, keltainen, punainen, vaaleanpunainen, violetti
Tarratimantit – kirkas (iso ja pieni), helmi, shamppanja, punainen, turkoosi, violetti, vaaleanvihreä, tummansininen, vaaleansininen
Strassinauhat – kirkas, musta, tummansininen, vaalensininen, turkoosi, vihreä, punainen, pinkki, vaaleanpunainen, keltainen, shamppanja
Koristenauhat – paljon eri värejä ja tyylejä!
Softis (kumitutteihin) – Musta, valkoinen, violetti, sininen, vihreä, punainen, pinkki, oranssi, keltainen
Fleecet – paljon eri värejä
Teddy – luonnonvalkoinen ja valkoinen
Lisäksi paljon erilaisia metallikoristeita (kuten niittejä), heijastinnauhoja… paljon kaikkea!!